Acupunctuur

bij maagklachten

Maagklachten komen vaak voor. De oorzaak van de klacht varieert net als de klacht zelf. Het spijsvertering proces beging in de mond, het eten dat we kauwen wordt vermengd met speeksel, vervolgens komt het voedsel via de slokdarm in de maag terecht. Hier wordt het eten vermengd met maagzuur waardoor het wordt verteerd. Het maagzuur is ook een verdedigingsmiddel tegen de bacteriën die met ons voedsel binnenkomen.
Een veelvoorkomende maagklacht is brandend maagzuur. Dit wordt doorgaans veroorzaakt door onregelmatig en/of overmatig eten. Maar ook alcoholgebruik, veel koud voedsel eten en roken, zijn niet goed voor het functioneren van de maag. Andere veelvoorkomende maagklachten zijn misselijkheid, oprispingen en een opgeblazen gevoel.

Helpt acupunctuur bij maagklachten?

De energie van de spijsvertering moet naar beneden gericht zijn. Bij verstoringen in die
energiebalans gaat de energie stijgen. De acupunctuur behandeling is er allereerst op gericht de energie weer te laten dalen waardoor klachten als oprispingen, brandend maagzuur en braken al snel afnemen. Daarnaast kan de acupuncturist de behandeling aanvullen met een voedingsadvies. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten.

Last van maagklachten? Neem dan vrijblijvend contact of plan alvast een afspraak.