Behandelmethode

Tijdens het eerste consult zal een uitgebreid gesprek plaatsvinden waarin uw klacht wordt besproken. U krijgt genoeg tijd om uw klacht te bespreken. Daarnaast zullen er vragen gesteld worden o.a. over uw eetlust, slaappatroon, verloop van uw menstruatiecyclus, stoelgang, etc. om op deze manier een duidelijk beeld te creëren over uw gesteldheid.

Naast het stellen van de vragen wordt er ook naar uw tong gekeken en uw pols gevoelt. Al deze informatie wordt geanalyseerd om hieruit een diagnose te stellen en een behandelplan op te stellen.

Het eerste consult duurt gemiddeld 75 min en bestaat uit een intake-gesprek en een acupunctuur behandeling. Een vervolg consult duurt gemiddeld 45 min, hier zullen we kort de ontwikkelingen na vorige behandeling bespreken en opnieuw behandelen. Tijdens de acupunctuur behandeling worden dunne naaldjes op de acupunctuurpunten in uw lichaam geplaatst. De naalden blijven ongeveer 20 minuten zitten.

Het aantal behandelingen dat nodig is verschilt per persoon en per klacht. Voor een optimaal resultaat zijn tussen de 8 en 12 behandelingen nodig. De acupunctuurbehandelingen zullen, indien nodig, gecombineerd worden met moxa, massage of cupping. U kunt daarna, indien wenselijk, één keer per maand terugkomen voor een onderhoudssessie. Op deze manier zorgt u dat uw lichaam in balans en gezond blijft.

Behandeling op maat

Pols

Tijdens de polsdiagnose voel ik de pols op 3 verschillende plaatsen en diepten (zowel links als rechts). De verschillende eigenschappen geven informatie over de kwaliteit van de levensenergie van de verschillende meridianen.

Tong

Tijdens de tongdiagnose kijk ik  naar de vorm, kleur en andere kernmerken van uw tong. De tong geeft veel informatie over de toestand van uw meridianen en dus uw gezondheid. Op deze manier kunnen we gericht behandelen.