Acupunctuur

bij tinnitus

 

In Nederland hebben na schatting 2 miljoen mensen last van tinnitus

Wat is tinnitus?

Tinnitus ook wel oorsuizen genoemd is het waarnemen van een geluid in het hoofd of in één of beide oren, zonder dat er een externe bron van geluid aanwezig is. Het geluid is onafgebroken of in vlagen en komt voor in de vorm van een piep, ruis, brom, bonk, fluit of een combinatie van geluiden.

Tinnitus kan door verschillende reden ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan langdurige blootstelling aan (te veel) lawaai, ooraandoening, zoals een middenoorontsteking of bij gehoorschade door harde geluiden. Maar het kan ook een emotionele oorzaak hebben, bv langdurig stress.

De reguliere medische behandelmogelijkheden zijn helaas heel beperkt. Wel is gebleken dat het zoeken van afleiding en ontspanning de oorsuizen kunnen doen verminderen.

Tinnitus geluiden Hoe klinkt het?

Wat kan acupunctuur doen?

Van belang is het om aan te kaarten dat tinnitus een zeer lastige aandoening is. Heb je hier last van neem dan als eerste contact op met je huisarts om eventueel te laten uitzoeken wat de oorzaak van uw klacht is. Is de oorzaak niet bekend of hebben onderzoeken uitgewezen dat eer geen medische reden voor de klacht is dan kan acupunctuur u hierbij ondersteunen. Helaas kan acupunctuur ook geen garantie geven dat uw klacht zou verdwijnen, echter blijkt dat in veel gevallen de klachten zullen verminderen. De behandeling zal zich richten op het verminderen van de aanwezige spanning in het lichaam. Ook zullen er acupunctuurpunten rond het betrokken oor (oren) worden toegepast, en eventueel andere blokkades worden verholpen. Tinnitus gaat vaak gepaard met andere klachten zoals slaap problemen en onrust, ook acupunctuur kan u hierbij helpen. Op het moment dat iemand beter slaapt voelt hij/zij zich overdag beter, en dan kan een herstel proces sneller plaats vinden

De verlichting van de klachten zullen geleidelijk plaats vinden. Hoeveel behandeling er nodig zijn is afhankelijk van de ernst van uw klacht.

Last van tinnitus? Neem dan vrijblijvend contact of plan alvast een afspraak.