Acupunctuur

bij vermoeidheid

Vermoeidheid is een veel voorkomende klacht. Ongeveer een kwart van de Nederlanders heeft hier last van, vrouwen vaker dan mannen.

Het kan zich voordoen als hoofdklacht, of als bijverschijnsel van een ander ziektebeeld of medicatie gebruik. Je moe voelen is een natuurlijke reactie van het lichaam na bijvoorbeeld inspanning, na een feestje of bv. laat werken. Zolang het van korte duur is, is dit geen probleem. Op het moment dat de klachten zo erg worden dat het je dagelijks functioneren beïnvloed, dat is het van belang om hier aandacht aan te besteden. Acupunctuur kan je helpen om je energie balans weer te herstellen en je energieker te voelen.

Oorzaak van vermoeidheid

Vermoeidheid kan veroorzaak worden door slaapproblemen, psychische of lichamelijke. Bij psychische oorzaken kunt u denken aan stress door privé of werkomstandigheden, depressie, angst of paniek. Bij lichamelijke oorzaken kunt u denken aan slechte conditie, bijwerking van medicijnen, bloedarmoede, tekort aan vitamine D of B12, chronische ziektes zoals diabetes, darmziektes of slaapapneu.

Vermoeidheid presenteert zich in verschillende vormen, denk aan: lichamelijke vermoeidheid, geestelijke vermoeidheid of een combinatie van beide. Bij lichamelijke vermoeidheid voelt het lichaam of de ledematen zwaar, er is dan weinig energie om iets te ondernemen. Bij geestelijke vermoeidheid is er een zwaar gevoel in het hoofd, verminderde concentratie en lusteloosheid.

Langdurige vermoeidheid brengt ook andere klachten met zich mee:
• snel geprikkeld of geïrriteerd, snel huilen of snel boos
• nergens zin in hebben
• hoofdpijn
• duizeligheid of draaierigheid
• gemakkelijker struikelen of iets laten vallen

 

Acupunctuur bij vermoeidheid

Van belang is om als eerste een goede diagnose vast te stellen, wat is de oorzaak van de vermoeidheid? Tijdens het intake gesprek wordt je gezondheid uitgebreid besproken zowel op lichamelijk als op emotioneel gebied. De behandeling is afhankelijk van de oorzaak. Vermoeidheidsklachten ontstaan vaak uit energieblokkades in het lichaam, door het de blokkades op te heffen kan de energie in het lichaam beter stromen, hierdoor zullen de klachten verminderen en uiteindelijk verdwijnen. Hoe veel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de ernst van de klacht.

Last van vermoeidheidsklachten en wil je een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact op