Acupunctuur

bij kinderen

Kleine kinderen en baby’s kunnen goed behandeld worden met acupunctuur, ze reageren opvallend goed en snel op de behandeling. Dat heeft te maken met het feit dat hun energiesysteem nog zuiver en volop in ontwikkeling is. Hierdoor zijn veel klachten en aandoeningen heel goed te behandelen met acupunctuur.

Wanneer acupunctuur bij kinderen

Bij jonge kinderen zijn het spijsverteringsstelsel en het afweersysteem nog in ontwikkeling. Daardoor zijn ze kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Sommige klachten chronisch.
Bij de volgende klachten bij (jonge) kinderen kan een acupunctuur behandeling verlichting of genezing bieden:

- chronische verkoudheid
- eczeem
- chronische oorontsteking
- allergie klachten
- hoesten
- diarree
- astma
- obstipatie
- wagenziekte

Maar ook bij klachten die meer met het gedrag van uw kind te maken hebben, kan een acupunctuur behandeling helpen. Denkt u daarbij aan:

- bedplassen
- angsten
- slecht slapen
- gebrek aan zelfvertrouwen
- slecht eten
- druk, nerveus gedrag

De acupunctuur bij kinderen

Door het gebruik van extra dunne naaldjes gebruikt waarvan ze nauwelijks iets voelen. Bij de allerkleinsten worden de naaldjes direct na stimulatie verwijderd. Bij de grotere kinderen kunnen de naaldjes wat langer blijven zitten. Het kan ook zijn dat de acupuncturist geen naaldjes gebruikt maar bepaalde punten masseert. Tijdens de
behandeling kan uw kind meestal gewoon op schoot blijven zitten.
Om de verstoringen in de energiebalans van uw kind goed in kaart te brengen, zal de acupuncturist u vragen stellen over het eet- en slaapgedrag en het ontlastingspatroon van uw kind. Verder is de behandeling gericht op de specifieke klacht waarmee u komt. Hoeveel behandelingen uw kind nodig heeft, is afhankelijk van de aard en ernst
van de klacht.

Heeft uw kind last van een van bovenstaande klachten? Neem dan vrijblijvend contact of plan alvast een afspraak.