Acupunctuur

bij RSI

Ervaart u klachten zoals tennisarm, golfarm, muisarm?
1 op de 10 personen met RSI-klachten bezoekt de huisarts, 1 op de 100 mensen meldt zich langer ziek dan 3 maanden

RSI staat voor Repetitive Strain Injury. Hiermee worden klachten bedoeld die ontstaan doordat we steeds dezelfde beweging maken. Het gaat hierbij om pijn aan de nek, schouders, armen en vingers. Daarom wordt tegenwoordig steeds vaker voor de afkorting KANS gekozen; Klachten aan Arm, Nek en Schouders. De klachten zorgen voor
veel ongemak en kunnen de bewegingsvrijheid behoorlijk beperken. Ze kunnen ook leiden tot ernstiger klachten als ontstekingen en chronische pijn.

Steeds dezelfde beweging

De tennisarm, golfarm en de muisarm zijn de meest bekende voorbeelden van RSI. Maar iedereen die voor werk, sport of hobby de armen, handen of vingers langdurig op dezelfde manier beweegt, kan RSI krijgen. Denk daarbij aan mensen die achter de kassa zitten of aan de lopende band werken. Of aan mensen die lang in dezelfde houding moeten staan, zoals kappers en mensen die in de bouw werken. Om RSI te voorkomen, kunt u een aantal dingen doen. U kunt vaker rustpauzes nemen, meer bewegen tijdens de werkzaamheden of uw werkomstandigheden verbeteren. Helaas gaan veel mensen, ondanks beginnende klachten als spiervermoeidheid, kramp of een verdoofd gevoel, gewoon door met hun werkzaamheden, zonder iets te veranderen. Zo verergeren de klachten en wordt het uiteindelijk RSI.

Acupunctuur bij RSI

Tennisarm, Golfarm, Muisarm

Acupunctuur verlicht de pijnklachten en bevordert het herstelproces. Bij RSI is er sprake van een flinke energieblokkade in de delen van het lichaam die pijn doen. Met acupunctuur wordt deze blokkade opgeheven en de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor worden de spieren, pezen en gewrichten gevoed waardoor ze weer soepel gaan functioneren. Daarnaast verhoogt een acupunctuur behandeling uw algehele weerstand waardoor de heftigheid van de klachten meteen al afneemt. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten.

Last van RSI? Neem dan vrijblijvend contact of plan alvast een afspraak.