Acupunctuur

bij rug-, nek - en schouderklachten

Zeker twee miljoen mensen in Nederland hebben last van rugpijn of nekpijn. De een heeft er eenmalig last van. Bij de ander is het een terugkerend probleem. In dat geval kunnen de klachten chronisch worden. Rugklachten hebben een grote invloed op ons dagelijkse functioneren. De rug is immers een belangrijk deel van ons bewegingsapparaat. Als elke beweging pijn doet, kan het dagelijks leven vermoeiend en zwaar worden.

Lage rugpijn

Er zijn veel verschillende vormen van rugpijn. Bekende vormen als hernia en ischias
hebben een duidelijke, lichamelijke oorzaak. Maar vaker hebben mensen last van
zogenoemde aspecifieke rugklachten. Hierbij is niet duidelijk aan te wijzen wat de precieze oorzaak is. De pijn doet zich bijna altijd voor in de onderrug. Sommige mensen ervaren een lichte, zeurende pijn, bij anderen is de pijn ondraaglijk. De pijn gaat vaak gepaard met spierkramp, stijfheid en uitstraling naar ander plaatsen.
Rugklachten ontstaan meestal door een verkeerde houding of door het maken van
verkeerde bewegingen, bijvoorbeeld zwaar en/of verkeerd tillen, een gebrek aan
lichaamsbeweging, overgewicht, een hoge werkdruk of spanningen. Soms ontstaat acute
rugpijn door plotseling een verkeerde beweging te maken. Dat wordt wel spit genoemd.
Verder kunnen stress, lichaamsbouw, erfelijke factoren, orgaanproblemen of afwijkingen in de wervelkolom een rol spelen bij het ontstaan van de klachten.

Nekklachten

Nekklachten worden veroorzaakt door een verhoogde spierspanning in de nek. In de meeste gevallen ontstaan nek klachten geleidelijk door bijvoorbeeld overbelasting, langdurig op een verkeerde houding zitten, lopen, staan of slapen. Of door langdurig stress. Ook kunnen nekklachten het gevolg zijn van een auto ongeluk (wiplash), slijtage of RSI. Nekklachten komen vaak voor in combinatie met schouderklachten.

Acupunctuur bij rug-, nek- en schouderklachten

Acupunctuur kan met name op het gebied van de pijnbestrijding en spierontspanning veel betekenen. Ook wordt uw energiehuishouding weer in balans gebracht.
Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten. Bij acute klachten zijn enkele behandelingen vaak al voldoende. Bij chronische klachten zijn meestal meer behandelingen nodig.

Last van nek, rug of schouders? Neem dan vrijblijvend contact of plan alvast een afspraak.